Taška zatím zeje prázdnotou.

Hilda a Větvík

Luke Pearson

Z angličtiny přeložila Martina Knápková

Vychází v říjnu 2024

Komiks

Když se Hilda s Větvíkem vydají na výpravu, jen tak nějaký deštíček je nezastaví. Jenže tentokrát to vypadá na pořádnou bouřku! Nerozlučná dvojice se tak tak stihne schovat v tajemné mohyle – ale tím dobrodružství teprve začíná.

Číhá na ně nebezpečí, které má spoustu šupin a nahnalo by strach i statečnějším zvířatům, než je malý liškoloušek. Ale nic naplat, Větvík se musí vydat vstříc nečasu, aby modrovlasou kamarádku ochránil.

Tenhle zbrusu nový, skrz naskrz promočený příběh je ušitý na míru jak těm, co se s Hildou už nějaký čas přátelí, tak i čtenářkám a čtenářům, kteří do jejího kouzelného světa vstupují poprvé.

56 stránek 56 stránek
pevná vazba, 202 x 279 mm pevná vazba, 202 x 279 mm
10/2024 10/2024
978-80-7637-504-8 ISBN 978-80-7637-504-8

Luke Pearson

Luke Pearson

Luke Pearson (1987) je lídrem nové vlny britského komiksu. Jeho série Hilda, z níž Paseka vydává první dva díly v jednom svazku, úspěšně dobývá Evropu, vychází ve dvanácti zemích, a přinesla svému tvůrci řadu ocenění včetně Britské komiksové ceny nebo Ceny Maxe a Mořice. Pearson kreslí pro deníky a magazíny (New York Times, Guardian, Wired) a svým nezaměnitelným rukopisem ovlivnil také kultovní animovaný seriál Čas na dobrodružství. Stejně tak jeho série o modrovlasé dobrodružce Hildě se stala předlohou stejnojmenného animovaného seriálu od Netflixu.

Svět rozumbrady Hildy

Svět rozumbrady Hildy
Svět rozumbrady Hildy
Svět rozumbrady Hildy
Svět rozumbrady Hildy