Naše knihy

Váš e-mail *









Ediční plán

Hobby

Úvod » Hobby
Strana z 1, řazeno dle Seřadit vzestupně (A - Z)Seřadit sestupně (Z - A)

Mayesová Frances, Vaříme s toskánským sluncem [Detail produktu]

Akce!

 311,00 Kč

Vaříme s toskánským sluncem

Recepty z naší italské kuchyně

Mayesová Frances

Autorka bestselleru Pod toskánským sluncem a dalších knih inspirovaných jejími pobyty v milovaném Toskánsku se po dvaceti letech od chvíle, kdy se ujala opuštěné usedlosti nedaleko Cortony, rozhodla pozvat čtenáře na návštěvu svého italského domova a jeho kuchyně a zahrady. V bohatě ilustrovaném výpravném svazku spolu se svým manželem Edem nabízí základní poučení o místní kuchyni a přes sto padesát receptů svých nejoblíbenějších toskánských jídel, ale představuje také přátele, jež mezi místními získala a kteří jí poskytli inspiraci a podělili se s ní o svá kulinářská tajemství. Provázejí-li kuchařské recepty jako nezbytná součást tituly Frances Mayesové od samého začátku, v její nejnovější knize hrají doslova ústřední roli - a zásluhou autorčina okouzlujícího stylu i jedinečných barevných fotografií získají bezpochyby toskánské kuchyni a kraji, který ji inspiroval, mnoho dalších nadšených příznivců. "Vlastním přes tisíc kuchařek, ale žádná mě neokouzlila tak jako Vaříme s toskánským sluncem Frances a Edwarda Mayesových. (…) Máte-li rádi fotografie, jídlo, Itálii a ty nejjednodušší a nejúžasnější životní radosti, opravdu si nenechte tuto knihu ujít." -- Nancy Silvertonová, spolumajitelka restaurací Pizzeria Mozza a Osteria Mozza v Los Angeles, Newport Beach a Singapuru

Procházka Zdeněk, Chov psů [Detail produktu]

Akce!

 

Chov psů

Procházka Zdeněk

Monografie týkající se chovu psů je dosud nejvýznamnější a nejprodávanější knihou s touto problematikou u nás. Podává vyčerpávající přehled dosavadních údajů a znalostí o vzniku, vývoji a rozvoji psů. Je výslednicí nejen teoretických znalostí a praktických zkušeností autora, ale i jeho schopností pedagogických. Jednotlivé kapitoly, doplněné obrazovou dokumentací, jsou pojaty tak, aby čtenář mohl čerpat potřebné informace pro kvalifikované držení, výcvik či chov psa bez ohledu na jednotlivá plemena. Poslední kapitola je věnována organizování chovatelské činnosti v ČR a jejím vazbám na Mezinárodní kynologickou federaci (FCI).

Šroubek Karel, Jak se vaří u Šroubka? [Detail produktu]

Akce!

 

Jak se vaří u Šroubka?

Sbírka kuchařských receptů jídel, v restaurantu Šroubek denně připravovaných

Šroubek Karel

Reprint významné kuchařské knihy z roku 1935. Karel Šroubek (nar. 1880 v Nučicích) otevřel vlastní restauraci na Václavském náměstí v Praze, tamtéž zakoupil v roce 1924 hotel U arcivévody Štěpána a pod názvem Grandhotel Šroubek zde vybudoval restauraci s nejvyhlášenější kuchyní. Sbírka více než jednoho tisíce receptů patří k nejvýznamnějším dílům české gastronomické literatury. „Syn se mezi řečí rozhodl, že si otce úplně nakloní, neboť potřeboval z něho vymámiti nějaké peníze. Počal otce velebit a tvrdil, že se ani u Šroubků tak dobře nejí jako u něho. (Karel Poláček: Muži v offsidu)

Švehelka Lubomír, Kouzelný tvarůžek [Detail produktu]

Akce!

 119,00 Kč

Kouzelný tvarůžek

aneb Kuchařka neobvyklé vůně

Švehelka Lubomír

Kuchařka obsahující přes 100 receptů, v nichž základní surovinou je jeden z pokladů české kuchyně - olomoucký tvarůžek, nazývaný v Čechách tvarůžek. Knížka je doplněna také kapitolou o historii výroby této pochoutky a dobovými dokumentárními fotografiemi.

Poštulka Vladimír, Labužníkův lexikon [Detail produktu]

Akce!

 

Labužníkův lexikon

Poštulka Vladimír

Kniha “Labužníkův lexikon” je abecedně řazený obrázkový slovník pro ty, kteří se nechtějí omezit pouze na znalost domácí české kuchyně. Najdou zde téměř 5 000 názvů gastronomických specialit a tradičních národních pokrmů ze zemí, kterou jsou nositeli kulinářské slávy už po celá staletí (Itálie, Francie, Španělsko, Německo, Řecko, Anglie atd.), ale najdou zde také typické pokrmy z exotických částí světa. Některé názvy pokrmů jsou provázeny stručným popisem přípravy. Lexikon obsahuje také slova, názvy a výrazy, které labužníkovi pomáhají v cizině nakupovat či objedávat si jídlo v restauraci.

Janků-Sandtnerová  Marie, Lahůdková kuchyně [Detail produktu]

Akce!

 69,00 Kč

Lahůdková kuchyně

Janků-Sandtnerová Marie

Proslulá autorka kuchařských knih se v publikaci Lahůdková kuchyně, která vyšla poprvé v roce 1949, zaměřila na úpravu studených lahůdkových pokrmů, které lze připravit nejen jako předkrmy před hlavním jídlem, ale i k různým domácím oslavám a večírkům. V knize nalezneme množství receptů na přípravu pomazánek a obložených chlebíčků, majonéz, paštik, ryb, studených polévek, omáček, masových specialit, zeleninových mís a salátů, sýrů, sladkých zákusků a mnoha dalších lahůdek.

Vaňha Jindřich, Rybí kuchyně [Detail produktu]

Akce!

 399,00 Kč

Rybí kuchyně

Vaňha Jindřich

Rybí kuchařka legendárního Jindřicha Vaňhy, předválečného majitele známé rybí restaurace na Václavském náměstí a mnoha rybáren v Čechách a na Moravě.

Wilhelm Jiří, Výkrmná dieta profesora Wilhelma [Detail produktu]

Akce!

 30,00 Kč

Výkrmná dieta profesora Wilhelma

Praktická rukověť alternativní výživy (Surrealistická kuchařka)

Wilhelm Jiří

Tato kuchařka spočívá na nejnovějších vědeckých poznatcích a současně se opírá o historické prameny. Její hlavní myšlenkou je, že jenom dieta výživná může být také zdravá. Jde o zásadní pokus rehabilitovat klasické přístupy české kuchyně ve světle moderní vědy. Zároveň se také inkorporují nejlepší myšlenky světových kuchyní a odhalují se jejich souvislosti. Zdůrazňuje se, že kuchařství je věda a rovněž umění, které má nejblíže k surrealismu. Po obsahové stránce prezentuje filozofii zcela nového dietního systému, důležité komentáře k předkládaným receptům, a recepty jak vlastní, tak přejaté. Obsahuje sto receptů na zdraví a životní spokojenost.

Jméno

Heslo

Zapomněli jste Vaše jméno a heslo?